Loading
BY RAMADA 21/4/2022 Konak Otelleri

Konak; hareketli caddeleri, ihtişamlı mimarileri, nefes kesici manzaraları, bitmeyen eğlencesi ve tarihi yapıları ile güzel İzmir’in en popüler ilçesidir. İzmir’in merkezi sayılan Konak, zengin tarihinden kalan kalıntıların yanı sıra sosyal yaşantısıyla da yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor.

Konak’ta Gezilecek Yerler

Konak, gezilecek yerler ve keşfedilmesi gereken güzellikler bakımından oldukça fazla alternatif barındırıyor. Manzaralarıyla büyüleyen, tarihi yapılarıyla geçmişe ayna tutan, seyahatinizin her anını dolu geçirmenizi sağlayacak Konak’taki gezilecek yerler;

İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından, 1901 yılında Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. Yıldönümü şerefine  yaptırılmıştır. İhtişamlı saat kulesinin saati ise, İmparator II.Wilhelm tarafından hediye edilmiştir. İzmir’in simgesi konumunda olan İzmir Saat Kulesi günümüzde halkın öncelikli buluşma noktası oluyor.

Aziz Polikarp Kilisesi

Aziz Polikarp Kilisesi, İzmir’in koruyucu azizi Piskopos Polikarp adına inşa ettirilmiştir. İzmir’deki en eski Katolik kilisesi olan Azis Polikarp Kilisesi 1625 yılında yaptırılmıştır.

Tarihi Asansör ve Dario Moreno Sokağı

Tarihi Asansör ve Dario Moreno Sokağı, bölge kültürel zenginliğine en güzel örneklerindendir. Farklı yüksekliklerde bulunan iki yolu birbirine bağlamak amacıyla 20. Yüzyılda inşa edilmiştir. Tarihi Asansör’ün bulunduğu Dario Moreno Sokağı’nda keyifli bir yürüyüş yaparak tarihi dokusunu hissedebilirsiniz.

Alsancak

Alsancak tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle büyük bir öneme sahip. İzmir’in Konak ilçesine bağlı bir mahalle olan Alsancak, sahip olduğu eşsiz değerler ile ilçenin, hatta şehrin önüne geçiyor. Pek çok farklı etnik grubun bir arada yaşadığı Alsancak, İzmir’in merkezi bölgeleri arasındadır.

Alsancak’ı ziyaret ederseniz; Kordon Boyu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Arkas Sanat Merkezi, Atatürk Müze Evi ve Sevgi Yolu’nu mutlaka gezip görmenizi tavsiye ederiz.

Konak Otelleri

Konak otelleri, merkezi konumlarının sağladığı avantajlar sebebi ile sıklıkla tercih ediliyor. İzmir’in neredeyse her noktasına rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Konak otelleri, misafirlerine sunduğu imkanlarla ayrıcalık sağlıyor. Alsancak otelleri ve Konak otelleri başta olmak üzere İzmir otelleri arasında kaliteli hizmetiyle fark yaratan Ramada Plaza By Wyndham İzmir, doğrudan misafir beklentisine hitap ediyor. Eşsiz İzmir manzarasına açılan konforlu odaları, envaı çeşit yemekleri ve merkezi konumu ile öne çıkan Ramada Plaza By Wyndham, iş seyahatleri, organizasyonlar ve tatil gezileri için oldukça ideal.

İzmir / Konak’ta yer alan Ramada Plaza by Wyndham İzmir, şehir merkezine 14 kilometre, Alsancak’a 2 kilometre, Konak’a 1 kilometre,  ve Adnan Menderes Havalimanı’na 15 kilometre mesafede yer almaktadır.