Loading

Basmane, İzmir’e seyahat eden kişilerin diğer semtlere olan ulaşım kolaylığı sebebi ile en çok tercih ettiği ilçelerden biridir. Bir tarafı Türkiye’nin en kapsamlı fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı, diğer tarafı şehrin karakteristik yapılarından olan Basmane Garı’na açılan Basmane, İzmir’in merkezinde yer alıyor. Köklü bir tarihe sahip olan semt, İzmir’de gezilip görülecek yerlere de oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor.

Basmane’de Gezilecek Yerler     

Basmane’de gezilecek yerleri keşfetmek, bölge kültürünü yakından tanımak adına önemli bir etkendir. Smyrna’nın en köklü zengin ve eski semtlerinden biri olan Basmane, kültürel ve tarihi değerlerin ortasında yer alıyor. Gezdikçe büyülenip, tarihine tanıklık edeceğiniz Basmane’de gezilecek yerler;

Yıldız Sineması

Yıldız Sineması, döneminde yazlık sinemayken 1954 senesinde kapalı bir sinemaya çevrilmiştir. Erdoğan Tözge tarafından 1957 yılında tekrar inşa edilen sinemada döneminin en önemli filmleri oynamıştır. Sinemada kullanılan gösterim aletleri halen dursa da, salon günümüzde spor tesisi olarak faaliyet göstermektedir.

Altınpark Arkeolojik Alanı

Altınpark Arkeolojik Alanı, 2008 yılında yapılan arkeolojik kazılar sonucu gün yüzüne çıkarılmıştır. Alanda Helenistik dönem, Roma dönemi, Bizans dönemi ve Osmanlı dönemi olmak üzere 4 ayrı dönemden kalıntılara rastlanmıştır. Farklı medeniyetlerden izleri bir arada barındıran Altınpark Arkeolojik Alanı’nı görmenizi tavsiye ederiz.

Basın Müzesi

Basın Müzesi, Ayavukla Kilisesi’nin müştemilat bölümünde yer almaktadır. İzmir ve Türk basın tarihinin belge ve objelerle anlatıldığı müzede bölgede yayın yapan gazeteler, radyo ve televizyon kanallarında kullanılan araçlar, filmli fotoğraf makineleri, daktilolar ve birçok eser bulunuyor.

Basmane Garı

Basmane Garı, Fransız firması olan Regie Generale tarafından 1876 yılında inşa edilmiştir. 1922 yılında yangından hasar gören gar, 1926 yılında TCDD’nın kurulması ile onarılmıştır. Kore Savaşı’na giden askerlerin dahi uğurlandığı Basmane Garı yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahip. 

Basmane Otelleri

Basmane otellerinde konaklamanın çeşitli avantajları bulunuyor. İzmir’e şehir gezisi, tatil ya da iş için seyahat düzenleyen kişiler genellikle Basmane otellerinde konaklamayı tercih ediyor. Basmane otelleri arasında kaliteli hizmetiyle öne çıkan Ramada Plaza By Wyndham İzmir, misafirlerine geniş olanaklar sunuyor. İzmir’e iş seyahati için gelen kişilerin aradığı “İş oteli”, fuar için gelen kişilerin aradığı “İzmir Enternasyonal Fuarı’na yakın otel”, gezi ya da tatil için gelen kişilerin aradığı “Merkez otel” standartlarının tamamına uygun bir lokasyonda konumlanan Ramada Plaza by Wyndham İzmir, misafirlerinin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Ayrıcalıklı hizmetiyle fark yaratan Ramada Plaza by Wyndham İzmir’de konaklayarak ayrıcalıklı ve konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.